
Już tak! Na targach POLAGRA GASTRO w Galerii Innowacji swoją premierę na skalę europejską będzie miał MobiChef firmy HALTON – samodzielne stanowisko jezdne z okapem. Urządzenie nie wymaga podłączenia do systemu wentylacji, dzięki czemu jest idealnym rozwiązaniem do przeprowadzania pokazów kulinarnych w dowolnym miejscu. Może być wyposażone w dowolne urządzenia grzewcze. MobiChef jest bezpieczny dla widzów pokazów. Frontalna szyba zapewnia doskonała widoczność pokazu, a jednocześnie chroni przed poparzeniem czy zabrudzeniem.
Uwadze szefów kuchni polecamy również patelnię indukcyjną firmy GARLAND. Urządzenie wyróżnia krótki czas nagrzewania, 3-4 minut. Natomiast inteligentny system kontroli temperatury gwarantuje minimalne ubytki na gramaturze produktów poddawanych obróbce cieplnej. Do 80% mniejsze zużycie energii.
I jeszcze jedno urządzenie dla fanów indukcji - kociołek indukcyjny firmy VOLLRATH. Pierwszy kociołek bez płaszcza wodnego. Zastosowana w nim technologia indukcyjna pozwala dłużej serwować doskonałej jakości zupy w zadanej urządzeniu temperaturze.
Firma VOLLRATH zaprezentuje również miski z podwójnymi ściankami, które posiadają bardzo dobre właściwości izolacyjne zapewniające serwowanym potrawom optymalną temperaturę serwowania przez 90 minut.